Ove Harlem

Ove Harlem

| |

Du har uhelbredelig kreft.

 • 30.11.2015, 10:50

"Og alt vi kan gi deg er livsforlengende medisiner. Vi håper og tror dette kan hjelpe deg i x antall år. Men vi kan ikke gi noen garanti for at du blir 100% frisk igjen." Les denne artikkelen om hvordan det er å være legen som skal gi deg det smertefulle budskapet. Og hvordan jeg tok det når jeg fikk det.

Klikk på bildet, eller link nedenfor.http://www.nrk.no/ostfold/xl/forsker-pa-a-fortelle-deg-at-du-skal-do-1.12677482
 

Sykehus, photoshoot og kake!

 • 25.11.2015, 23:39

I dag Ovidia har vi holdt på med helt forskjellige ting. Jeg har vært på Ullevaall sykehus for hjerte test, mens du har hatt med deg mamma til fotografen for å ta 1 års bilder.

Jeg tror vi begge klarte oss bra, og det var godt å se deg igjen til kvelden for litt kos. Nå er det pause frem til midten av desember med testing. Så nå er det bare lek og moro fremover Ovidia. Glad i deg snuppa.

Ligger klar til ultralyd av hjertet.

Såpebobler er spennende.

Noen som gleder seg til kake. :)

Akkurat like blid som pappa når han får kake. :)

Dem heier på oss.

 • 24.11.2015, 23:32

Ovidia, det er så mange herlige mennesker der ute som heier på oss. Stadig vekk møter jeg på fine mennesker som sier dem følger med og ønsker oss alt godt.

 

Den dagen du blir stor nok til å skrive selv Ovidia, husk å skriv et stort takk til dem alle. For det skylder vi dem.

 

Nå har du lagt deg, for i morgen skal du og mamma ta 1 års bilder. Det blir stor stas med kake smashing og fine kjoler. Jeg skulle ønske jeg kunne vært der, men jeg må til Ullevåll sykehus for den månedlige hjerte testen.

 

Ja, jeg vet jeg har vært borte mye denne uken, mandag var det fysisk sjekk av kroppen, samt ny dose med medisiner, EKG, pluss øyetest. Tirsdag har det vært CT scanning av bekken, mage og bryst/lunger. Og i morgen onsdag er det hjerte test for å se om det tåler all medisinen.

 

Men så er det pause til nærmere Jul, før det er ny runde, så fremover skal vi være mye sammen. Glad i deg snuppa.

Stor takk til gjengen her inne. Dem gjør en kjempe jobb.

Smile tappert før blodprøvene settes i gang. ;)

Armen klar for blodprøver.

2 ut av totalt 6 rør som skal fylles med blod. Er ikke bare bare å være med på slike studier. :)

Når alt er klart på Radiumen så er det ned til øyelege i Oslo sentrum for å teste synet. Hvorfor skal jeg forklare i en annen post.

Neste dag er det CT og det betyr at jeg må drikke en masse vann så blæra er stor som en overfyllt balong. :)

Engler i snøen.

 • 23.11.2015, 23:02

"Engler i snøen har sin egen sang, når natta er som svartest synger dem om soloppgang." Ovidia, dette er en noen ord du skal ta med deg videre, og bruke når dagene blir vansklige og du blir usikker.

Jeg bruker dem ofte når jeg blir redd og usikker. Usikker på hva fremtiden vil bringe. For når det er som svartest, så er det også like før det blir lysere igjen.

Vær sterk i troen om at det kommer til å gå bra. Og vil det alikevell ikke bli så, vær sterk og vis verden at du klarer deg. Glad i deg snuppa!

Over for denne gang.

 • 22.11.2015, 18:57

Alle gode ting må også ta slutt en gang. Og nå er også denne ferien over Ovidia. Det har vært din første store ferie og du koste deg veldig mye. Til tross for litt sykdom, så har dette vært en fin tur Ovidia. Og jeg gleder meg allerede til neste tur. Glad i deg snuppa!

Tidlig lørdag morgen var det tid for boarding.

Ovidia sier at plutselig er vi borte og på vei hjem høyt oppe i luften.

Og vi hadde ikke en gang rukket å løfte før du sovnet Ovidia.

Og de neste 2.5 timene ut av flyturen sov du godt på mammas fang.

Borte bra, men hjemme med tegnefilmer er best.

Husk å si takk Ovidia.

 • 21.11.2015, 01:42

Ovidia, vi glemmer så lett å si takk. Være takknemlig for at vi får lov til å være her, våkne hver morgen og kunne stå opp selv. Bo i et varmt hjem uten bråk og redsel. For det er ingen selvfølge at alle har det slik. Selv om det burde være det

Husk å si takk når noen åpner døren for deg, husk å si takk når noen er snille mot deg. Ett enkelt takk kan gjøre underverk Ovidia.

Og nå vil jeg si takk til deg for 14 fine dager her nede på Gran Canaria. Takk for at du er den du er. Tusen takk for noen uforglemmelige øyeblikk. Mamma og jeg har hatt det kjempe fint med deg og vi gleder oss allerede til neste gang. Glad i deg snuppa!

Syk og svak.

 • 20.11.2015, 00:11

I dag blir det et enklere innlegg med ikke så mye bilder Ovidia. Det begynte i går kveld når du skulle legge deg. Du var urolig og fant ikke helt sove stillingen din. Og ca 04.00 i natt kom mamma inn til meg (jeg sover et annet sted, og det skal jeg forklare en annen gang) med deg på armen, du var glovarm og hadde nettopp kastet opp. Den neste timen prøvde vi alt for å få deg til å slappe av og sovne igjen. Du fikk en stikkpille med paracet for å bremse feber og øresmerter og rundt 05.00 så jeg å la meg, mens mamma holdt ut. Du hdde sovnet til slutt sa hun.

Hele formidagen har du vært sutrette og urolig. Og det var etter en 2 timers lur på mamma's fang mitt på dagen at du kviknet til.

Nå i kveld har vi vært hos en ørelege her nede og fått beskjed om at du er i utgangspunktet frisk. Det føltes godt. Du har spist bedre og vært i veldig god form igjen. Vi får håpe at det er over nå. Å se deg syk er ingen god følelse. I morgen satser vi på en fin ny dag med nye utfordringer. Sov godt. Glad i deg snuppa.

Om ikke annet så har det vært fint ute i dag.

Raringen Ovidia.

 • 19.11.2015, 00:05

Vi sitter her i det andre rommet, mamma er inne hos deg, du er fortsatt ikke helt i form Ovidia, og har nettopp fått en stikkpille for å dempe feber og smerte i ørene. Plutselig så hoster bestefar fra det andre rommet. Og jeg hører kjapt over babycall'n "host host.." Og hvem var det? Jo det var du Ovidia. I halvsøvne med feber og vondt i ørene klarer du alikevell å herme bestefar sin hosting. Raring du Ovidia. Glad i deg snuppa. <3

I dag har vi vært i Meloneras med bestefar og bestemor.

Du var litt utålmodig Ovidia rundt lunsj, så vi gikk oss en tur langs stranden.

Også den obligatoriske familie selfien.

Vell hjemme igjen etter lunsj og en powernapp i bilen fant vi ut at en tur ned på stranden for å leke i sanden.

Å kjenne våt tung sand mellom tærne er alltid like spennende for oss alle.

"Ikke spise sanden nå da Ovidia" sier mamma.

Sanden kjennes så rar ut.

"Så mye sand kan jeg løfte i hver hand."

Og plutselig var det mer moro å krype mot bølgene.

Og som den Daredevil'n du er så var ikke det noe farlig. :)

Også avslutter vi dagen med en tidlig middag og et stort smil på en lokal restaurant. Jeg er så imponert over deg Ovidia. Du er en tøffing.

Legebesøk kan være skummelt.

 • 17.11.2015, 23:16

I dag måtte vi rett og slett til legevakten her i ArguineGuin. Du Ovidia har ikke vært i form siste dagene, og i dag våknet du med litt feber. Vi tok ingen sjanser så da ble det legen. Dem fant ut at du hadde tegn på ørebetennelse Ovidia, og med det trengte medisin. Så med øredråper og flytende antibotika skal vi få dette fikset fort. Jeg så stolt Ovidia. Du er så flink. Nå sover du godt, og er klar for en ny dag i morgen. Glad i deg snuppa.

Leger og utstyr er litt skummelt.

Men det gikk fort over når vi fikk se litt på fontenen.

Kan vi klare dette Ovidia?

 • 17.11.2015, 01:20

Før jeg ble syk, og før jeg ble pappa, så var verden problem fri. Jeg var supermann. Taklet alt som stod i veien for meg, var aldri redd for noen ting. Blodpropp i lungene, det fikset jeg. Føflekk kreft på halsen, det fikset seg. Jeg hadde uendelig med liv, ingenting kunne stoppe meg.

Men så skulle jeg plutselig bli pappa, og midt oppi alt dette så fikk jeg på nytt føflekk kreft. Og når du endelig kom til verden, og jeg fikk beskjed fra legene at "jeg aldri blir frisk", da kom redselen.

"Skal jeg ikke overvinne kreften denne gangen?" "Skal jeg ikke som pappa få være her å passe på deg så lenge du lever?"

Nå et år senere har du Ovidia vokst enda lengre inn i hjertet mitt. Og redselen for at noe skal skje deg, eller at jeg blir borte så alt for tidlig, henger over meg som et dårlig mareritt.

Kan vi klare det Ovidia? Med all den volden som skjer rundt oss, vil du klare å skille mellom dem som trenger hjelpen vår, og dem som bare prøver å skade oss?

Kan vi klare det Ovidia? Vil det komme en ny medisin som jeg kan få, som til og med fjerner svulstene og kreft cellene i kroppen min så jeg kan bli helt frisk.

Hver kveld jeg legger meg, så tar jeg mamma og deg med meg inn i drømmene mine. Der kan hvertfall ingen skade oss. Der lever vi uten bekymringer. Glad i deg snuppa!

Vi lever nå Ovidia.

 • 15.11.2015, 22:52

Da er det viktig å leve og oppleve. Jeg er helt sikker på at du suger til deg alt du ser, og opplever. Det er en viktig del av oppveksten. I dag har vi besøkt Puerto Mogan. Båtliv, menneskeyr og kos. Du likte deg der ute. Ble kompis med en katt, spiste lunsj, og luktet på blomster. Etter en liten lur i bilen ble det bading og plasking og middag før du var klar for sengen.

Ovidia, du vokser, du opplever. Dette gjør deg til en vidunderlig liten frøken enhver person kan bli forelsket i. Fortsett slik Ovidia.. Hele livet. Glad i deg snuppa.

Båthavnen i Puerto Mogan er alltid full av båter.

Mamma og Ovidia spankelerer på bryggen.

Lunsj med bestemor og bestefar må til Ovidia.

Veldig så alvorlig vi var da. :)

Lunsjen ferdig og vi skal reise hjemover igjen.

Mamma, Ovidia og en grønn dør.

Du har alltid vært opptatt av detaljer, du elsker å plukke på detaljer, og du ser ting ikke jeg ser med det samme.

Et siste bilde fra turen til Mogan Ovidia.

Vell hjemme på Anfi tok mamma og du Ovidia et avkjølende bad i boblebadet.

Før det ble middag og sengen.

Du er 1 år idag Ovidia.

 • 15.11.2015, 12:37

Tenk Ovidia at du nå er et år. Det har gått fort. Fra å være en nyfødt baby er du nå blitt en vesle voksen liten frøken som sjarmerer alle på din vei. Vi har hatt noen vansklige stunder sammen, og vi har hatt mange herlige stunder sammen. Tusen takk for at du er den du er, og at jeg får lov til å være pappa'n din. Gratulere med dagen fra mamma og pappa.

Her Ovidia var du bare 2 timer gammel.

Etter noen dager så fikk mamma og du komme hjem. Du var fortsatt en liten frøken som jeg kunne holde med en hånd.

Når vi la oss for kvelden så var det alltid godt å ha deg utmed meg.

Etterhvert som du ble litt større vil du fortsatt sove i sengen vår. Beste du visste var å krype helt inntil mamma og der sov du godt.

Mamma og Ovidia tar en selfie.

Dette bildet digger jeg Ovidia. Du har 1000 ansiktsutrykk og dette er bare 1 av dem.

Og du vokser så fort. Plutselig har du blitt stor jente.

Også var det dette med de mange ansiktsutrykkene igjen da.

Jenta med de 1000 utrykk.

Ovidia, ditt første år er i full gang, og du har hatt mange netter på hotell. Her er vi i Gøteborg og koser oss med mamma.

Høsten et kommet og du elsker å plukke på blomster, så her hjelper du mamma og bestemor med å plante lyng.

Du har til og med lært deg å ta en selfie med tlf til pappa. Her en noe trøtt morgen selfie.

Helt siden du var nyfødt så har du hørt musikk. Så når mamma hørte om baby sang i kirken. Så var det naturlig å ta deg med dit. Noe du har syntes vært moro.

Også dro vi til syden da. Jeg var 6 år første gangen. Du var 11 måneder.

Og som vi koser oss her.

Mamma og du leker i barnebassenget. Det er stor stas.

Lubne føtter i sanden på stranden for første gang.

Også var dagen kommet. Vi skal feire bursdagen din sammen med bestafar, bestemor, Mona og Rune.

Selv om vi er på ferie her på Anfi Del Mar, så har mamma tatt med ballonger, og alle har tatt med gaver.

Spennende med kake for første gang.

Også en familie selfie rundt middagsbordet på restauranten.

Også var kvelden over. Siste bildet i heisen opp til leiligheten. Takk for et fint første år Ovidia. Jeg håper jeg fortsatt kan være med på mange slike.

Dagen før Dagen.

 • 13.11.2015, 22:45

Ja Ovidia i dag er det dagen før dagen. Det vil si at i morgen 14.11.15 er du 1 år. Du har bursdag!! Det gleder mamma og pappa seg til å feire med deg.

Men det er i morgen. I dag har vi brukt ettermidagen på stranden. Det var en ny opplevelse. Spennnende og litt farlig til å begynne med, men du ble fort varm og så ut til å elske stranden. Så det blir det mer av. Nå sover du snuppa og i morgen skal vi feire deg. Glad i deg snuppa.

Alle prinsesser har privat sjåfør vettu Ovidia. Du også.

Å få putte føttene i sand med bølger som slår over seg er en ny men spennende følelse.

Mamma er godt å støtte seg til når det er litt nytt og ukjent.

Dette var spennende Ovidia. Leke i sanden må vi gjøre mer.

Familie selfie.

Bilde dryss.

 • 12.11.2015, 22:20

Når vi har det gøy Ovidia så går tiden så fort. De siste 2 dagene har bare rast avgårde så jeg har ikke rukket å skrive til deg. Så i kveld legger jeg ut en masse bilder fra de siste dagene.

Morgen kos må til.

Og enda mer kos.

Og her bor vi Ovidia.

Stue og kjøkken i åpen løsning.

Solsenger til alle. Du også Ovidia, selv om du for det meste kryper under og rundt dem.

Også det magiske bobblebadet da. Dit vil du hele tiden Ovidia.

Utsikten er det ikke noe å si på.

Alvorlig men fin.

Pyntet deg og sitter fint når vi skal spise middag.

Til tross for det var første gang du badet i stort basseng, så elsket du det.

Du satt helt rolig og nynnet for deg selv.

Og med badering i boblebadet så klarte du å stå på egne ben. Det syntes du var moro.

Ovidia og mamma tester ut barne bassenget.

Også ble det kvelden i dag også. Nå er det bare 2 dager til du er 1 år Ovidia. Glad I dag snuppa.

Minner for livet.

 • 09.11.2015, 23:09

Ovidia. Stor del av livet vi lever består av å skape minner. Minner som vi kan ta med oss videre. For meg har det alltid vært viktig å reise. Se andre steder i verden og skape minner.

Her på Anfi Del Mar har mamma og jeg vært jevnlig i over 15 år. Vi trives her. Og nå som vi har blitt en familie så håper vi at også du vil like deg her.

For meg og min situasjon, så har det blitt viktigere enn noen gang å oppleve og skape minner sammen med dem jeg er glad i. Så denne turen er veldig spesiell for meg.

God morgen. På toppen av verden nyter vi utsikten Ovidia.

Man kan aldri få badet nok Ovidia. Og når vi har boblebad på terrassen ja da må det testes.

Litt sliten etter en lang dag med mye bading og kos, men måtte kjøre litt bil med Hello Kitty før vi skulle legge oss Ovidia. Glad i deg snuppa.

Dette er luxus liv Ovidia.

 • 08.11.2015, 23:56

Ovidia, har du tenkt på hvor priviligerte vi er? Til tross for at jeg kanskje ikke blir så gammel som jeg hadde planlagt så lever vi nå, og vi lever et fint liv. Vi får reise på ferie, vi får være sammen, og vi får mest av alt kost oss med mamma. I dag har vi gjort litt av alt, tilpasset oss det varme været, spist god mat og lekt sammen. Nå sover du godt, og lader opp til nok en dag i morgen med mye bading å moro. Glad i deg snuppa!

Familie selfie.

Strandliv.

28 grader varmt og ikke en sky.

Palmesus.

Kanskje kjøre båt i dag?

Ovidia koser seg og slapper av i varmen.

Her koser vi oss Ovidia!

Farsdag.

 • 08.11.2015, 15:53

Ovidia. I dag et det første gang jeg kan feire min egen farsdag, eller vi kan feire den. I tillegg feirer vi den på Anfi Del Mar på Gran Canaria. Og her skal vi kose oss lenge. Tusen takk for gavene. Dem ble jeg veldig glad for. Glad i deg snuppa!

Høyt over havet.

 • 07.11.2015, 19:18

Da er vi på tur Ovidia. Når jeg skriver dette så sitter vi på flyet høyt over havet på vei mot Gran Canaria. Nå gleder vi oss!

Ovidia og pappa er klar.

Ovidia og mamma leser sikkerhets reglene før avgang.

Og der er vi på vei! God tur til oss!

Reisefeber.

 • 07.11.2015, 00:52

Det er stille i huset nå. Alle har lagt seg. Du Ovidia har allerede sovet noen timer, mens mamma og pappa har pakket siste rest. For i morgen reiser vi til Gran Canaria. Det blir din og vår første store reise som familie. Det gleder jeg meg veldig til. "Og har vi husket å pakke alt" spør du? Jepp! Og det aller viktigste er solfaktor 50! Rett og slett sunblock fordi blir jeg nå solbrent så kan jeg få hudkreft pga av medisinene jeg tar.

Men jeg skal love deg Ovidia at det ikke skal sette noen stopper for all moroa vi skal ha der nede. Vi skal bade, spise is og masse god mat. Vi skal bygge sandslott og "plaske med hendene" som Fantorangen synger.. Også skal vi gi mamma litt fri, så hun kan få slappe av og kose seg masse! For det fortjener hun virkelig.

Men nå må jeg gi meg. Jeg må prøve å sove jeg også selv om jeg har litt reisefeber. Glad i deg snuppa :)

En god dag...

 • 05.11.2015, 12:08

Ovidia, det finnes så mange gode dager også. Ikke la oss bare fokusere på de dårlige. Det er tross alt de gode som er verdt å ta vare på. Siden vi skal straks reise på 14 dagers ferie til Gran Canaria, så fant mamma ut at vi måtte en tur på hytta for å se over den og sette inn ute møbler osv for vinteren. Og selv om vi har nådd November på kalenderen, så var det alt annet enn sur vind og sen høst / vinter følelse her. Det var nesten litt vår følelse. Og det var en veldig god dag for meg.. Jeg glemte mye av smertene, gledet meg over smil og latter fra deg og mamma. 


Ovidia og Pappa Selfie må til.


Ovidia med det lure smilet.. Noe er på gang.. :)


Er det håret du skal dra meg i, eller er det brillene mine du vil ha? :)


Blomster pike i November.


Ikke alltid gull med bilde i motlys, men her er vi hvertfall. :)

 • Jeg heter Ove, er gift med Eva og pappa til Ovidia. Jeg har kreft og denne bloggen er dedikert til min datter og det livet vi har sammen, om jeg ikke skulle være her når hun er voksen nok til å forstå og kunne lese.

  Bloggsøk

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Design fra RRH Webdesign
  hits