Ove Harlem

Ove Harlem

| |

Tanker..

 • 01.11.2015, 00:03

Noen ganger Ovidia, etter at mamma og du har lagt dere, så blir jeg sittende oppe og bare tenke etter hvor heldig jeg er. Heldig som har dere to.

Mamma har jeg kjent i snart 17 år. Det har vært 17 utrolig spennende og fine år. Hun har vært der og hjelpet meg gjennom en bilulykke, blodpropp i lungene, føflekk kreft og nå det samme igjen med spredning. Og hver gang har hun hjulpet meg og støttet meg. Mamma'n din Ovidia er noe for seg selv. Ta godt vare på henne om jeg ikke lenger er her når du er gammel nok til å lese dette.

Også har vi deg da. Deg har jeg kjent i over 1 år nå. Helt siden du begynte å vokse i magen til mamma har du vært en trygghet. Mange ganger når du var i magen til mamma beroliget du meg når vi skulle legge oss. Din små spark og rullinger i magen var alltid godt å kjenne på når jeg skulle sove. Og nå i dag så er få ting som overgår når du kryper bort til meg å legger hodet på brystet mitt og sier mmmmm...

Ovidia, jeg håper jeg er her lenge nok så vi kan lese dette sammen. Men hvis ikke så håper jeg du forstår hvor viktig dere har vært for meg. Glad i dere.

Minne Fredag!

 • 30.10.2015, 14:42

Du husker ikke så mye fra denne tiden Ovidia. Her er du og mamma på besøk hos meg på kreft avdelingen på Fredrikstad sykehuset i desember i fjor. Du var knappe 4 uker og jeg klarte å holde deg i noen få minutter før jeg måtte legge meg igjen. Jeg orket ikke å ha dere på besøk lenge, men jeg drømte om dere begge når dere var gått igjen. Jeg var glad når det var over og jeg kunne komme hjem igjen.

I Gode Og Onde Dager!

 • 28.10.2015, 14:05

Ovidia, det er en setning du vil få høre en gang senere i livet i en annen setting. Men det kommer vi til litt senere. ;)

For det siste året så har det vært mange onde dager. Ikke pga av deg eller mamma. Men for meg selv som endel av det å ha en sykdom som kreft i kroppen.

"Gjør det vondt å ha kreften i kroppen" tenker du. Nei ikke selve kreften, men den medisinen jeg tar gir en masse ulike bivirkninger på kroppen. De enkleste bivirkningene er at jeg får pigment forandringer i huden som jeg har fått i ansiktet. En annen ting er at jeg har fått grått hår. Ja Ovidia, pappa er gammel, men ikke så gammel da. :) hehe..

Andre ting som er verre er:

- feber anfall

- smerte i overhuden, ledd og muskler

- ekstrem trøtthet

- kvalme så jeg ikke orker mat

- væske bak øynene så jeg kan bli blind

- hjertesvikt

- blir jeg solbrent kan jeg få hudkreft

Som du ser så er det ikke bare å ta noen tabletter hver dag. I desember i fjor så fikk jeg et kraftig feber anfall så jeg havnet på sykehuset. Over 40 i feber 3 dager i strekk med oppkast 3-4 ganger pr dag. Jeg fikk 3 liter væske i armen i døgnet, jeg spiste ikke på 4 dager. Jeg fikk feber nedsettende intravenøst, men etter 3 dager så begynte leveren å gi seg pga for store doser parasett så dem kunne ikke lenger gi meg det. Jeg mistet hvite blodlegemer hver dag. Vi var redd for massiv spredning av kreften på kort tid.

Men det gikk heldigvis over til slutt. Og kroppen sakte men sikkert begynte å virke igjen. Den juleaften satt jeg 10 kilo lettere i pysjbuksa. Gleden i det var at jeg hadde mamma og deg da. :)

Så utover våren kom det mer og mer smerte i kroppen. Når jeg tar medisinen på formidagen så går jeg gjennom 8-9 timer med høy puls, sår hals, ekstrem trøtthet, og til slutt kvalme på kvelden. Dette sammen med smerte i hud og ledd gjør at jeg kan være litt vansklig å leke med noen ganger.

I sommer toppet det seg med kronisk smerte i muskler, ledd og overhud fra halsen og ned. Overhuden føles ut som sterkt solbrent. Å ta på meg en tshirt ga med gåsehud pga det svei og stakk i huden. Å stå opp på morgenen var et slit siden det føltes som jeg stod på 1000 nåler.

Så i slutten av august ble jeg enig med Radiumen at jeg skulle gå ned på dosen. Til da hadde jeg spist litt over 3000 tabletter med gift! Og det hjalp. Mye av smerten i kroppen ble borte.

Sånn er det å ha kreft Ovidia. Det er ikke lett. Men jeg har ikke så mange valgene. De gode dagene skal vi snakke om i en annen post Ovidia. For dem er det også mange av. :)

Så utrolig glad i deg snuppa!

Vi bygger hus Ovidia.

 • 27.10.2015, 10:38

Ja, vi bygger fortsatt på huset vårt Ovidia. Det tar jammen tid, men det er mange detaljer som skal på plass. Dem driver fortsatt ute mens det ennå er vær til det. Men snart skal vi begynne skikkelig inne. Kjøkken er bestilt. Baderomsfliser og innredning bestilles i disse dager. Bare å glede seg Ovidia.

Huset har nå fått et par lag med murpuss, det skal litt mer til før den skal pusses skikkelig så hvit fargen kommer frem.

Her oppe til venstre er rommet ditt Ovidia. Store fine vinduer du kan åpne på sommeren.

Vi har 2 fine plattinger foran ved kjøkken og spise kroken. Her skal vi kose oss på noen fine dager Ovidia.

Her har vi den andre med det ene kjøkkenvinduet rett frem.

Deler av garasjen med snart ferdig tak og murpuss på veggene. Den ser litt mørk ut nå. Men skal bli hvit til våren.

1 år er gått Ovidia.

 • 26.10.2015, 15:43Hei Ovidia. Det er en stund siden vi snakket sammen her inne nå. Men ikke vær redd. Jeg er her ennå. Det er bare det at jeg har villet bruke mye av tiden min sammen med deg i hverdagen, for å gi deg så mye inntrykk og minner som mulig som du kan ha med deg videre i livet. Bloggen kan kan vi ta senere.

Ovidia, det har nå gått et år siden jeg startet opp på medisinen inne på Radiumhospitalet. Du var fortsatt i magen til mamma, og tankene mine var mange. Skulle du rekke å bli født før jeg ble borte, hvor mye av oppveksten din skulle jeg få med meg, hvordan ville jeg takle medisinene og samtidig være pappa.. Det har vært både tungt og vanskelig til tider, men jeg kan love deg at smilet og latteren din har hjulpet meg utrolig mye. Og ikke minst at mamma har vært der å gjort så mye for oss begge. Ovidia, i disse dager kan jeg feire 1 år eldre med kreft sykdommen i kroppen. Det er jeg veldig glad for, og det gir meg styrke til å gå løs på et nytt år sammen med deg og mamma. Kreft spredningen er fortsatt i kroppen og det er fortsatt en alvorlig situasjon, men den er stabil rolig. Og det satser vi på at den blir en stund til. 

På bildet over her så er du 5 mnd mens i dag så er du straks 1 år (14 Nov). Og det er nå under 2 uker til at vi tar med oss mamma og stikker til Gran Canaria for en liten ferie. Det gleder jeg meg så mye til. Da skal vi kose oss med bading og ikke minst feire 1 års dagen din. Det blir kos. Glad i deg snuppa! 

LIVE so you can die happy.

 • 02.10.2015, 22:46

Det var en setning en kjent action sports fyr brukte som livsmotto. Han er dessverre død nå, men levde hvert eneste minutt. Og akkurat det mottoet bruker jeg selv. Lev nå, ikke i morgen. Lev i dag, og ikke neste uke. Ingen av oss vet når det er over. Jeg vil hvertfall ikke angre på ting jeg ikke har gjort.

Ovidia, du og mamma er min store livs inspirasjon. Og jeg LEVER hvert eneste minutt jeg er sammen med dere. For når den dagen kommer at jeg ikke lenger skal få være her med dere, så tar jeg med meg alle minnene videre til mitt neste liv.

Til uka reiser jeg vekk noen dager, så jeg bestemte meg for at i helgen tar vi en weekend i Oslo bare vi tre.

En obligatorisk selfie i sengen på hotellet The Tief må til. ;)

Og litt turning da. Kanskje du skal bli en "carnie" som Bart Simpson sier, når du blir stor?

Jeg bare elsker kontakten vi har fått. Dette er gledens øyeblikk snuppa!

Ute i Oslo's gater må vi bare innom alle vann fontener vi ser. Du er helt fasinert over denne vannspruten.

Vi er heldig som har mamma som kan ta bilde av oss. Tusen takk mamma!

Og som du vokser. Nå ligger du for deg selv å kikker på Ipad'n og koser deg. Akkurat som de store jentene gjør. :)

Mens mamma og pappa kan spise litt roomservice. Tusen takk snuppa for at du er den du er. Jeg er så utrolig glad i deg.

 • Jeg heter Ove, er gift med Eva og pappa til Ovidia. Jeg har kreft og denne bloggen er dedikert til min datter og det livet vi har sammen, om jeg ikke skulle være her når hun er voksen nok til å forstå og kunne lese.

  Bloggsøk

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Design fra RRH Webdesign
  hits