Ove Harlem

Ove Harlem

| |

I Gode Og Onde Dager!

 • 28.10.2015, 14:05

Ovidia, det er en setning du vil få høre en gang senere i livet i en annen setting. Men det kommer vi til litt senere. ;)

For det siste året så har det vært mange onde dager. Ikke pga av deg eller mamma. Men for meg selv som endel av det å ha en sykdom som kreft i kroppen.

"Gjør det vondt å ha kreften i kroppen" tenker du. Nei ikke selve kreften, men den medisinen jeg tar gir en masse ulike bivirkninger på kroppen. De enkleste bivirkningene er at jeg får pigment forandringer i huden som jeg har fått i ansiktet. En annen ting er at jeg har fått grått hår. Ja Ovidia, pappa er gammel, men ikke så gammel da. :) hehe..

Andre ting som er verre er:

- feber anfall

- smerte i overhuden, ledd og muskler

- ekstrem trøtthet

- kvalme så jeg ikke orker mat

- væske bak øynene så jeg kan bli blind

- hjertesvikt

- blir jeg solbrent kan jeg få hudkreft

Som du ser så er det ikke bare å ta noen tabletter hver dag. I desember i fjor så fikk jeg et kraftig feber anfall så jeg havnet på sykehuset. Over 40 i feber 3 dager i strekk med oppkast 3-4 ganger pr dag. Jeg fikk 3 liter væske i armen i døgnet, jeg spiste ikke på 4 dager. Jeg fikk feber nedsettende intravenøst, men etter 3 dager så begynte leveren å gi seg pga for store doser parasett så dem kunne ikke lenger gi meg det. Jeg mistet hvite blodlegemer hver dag. Vi var redd for massiv spredning av kreften på kort tid.

Men det gikk heldigvis over til slutt. Og kroppen sakte men sikkert begynte å virke igjen. Den juleaften satt jeg 10 kilo lettere i pysjbuksa. Gleden i det var at jeg hadde mamma og deg da. :)

Så utover våren kom det mer og mer smerte i kroppen. Når jeg tar medisinen på formidagen så går jeg gjennom 8-9 timer med høy puls, sår hals, ekstrem trøtthet, og til slutt kvalme på kvelden. Dette sammen med smerte i hud og ledd gjør at jeg kan være litt vansklig å leke med noen ganger.

I sommer toppet det seg med kronisk smerte i muskler, ledd og overhud fra halsen og ned. Overhuden føles ut som sterkt solbrent. Å ta på meg en tshirt ga med gåsehud pga det svei og stakk i huden. Å stå opp på morgenen var et slit siden det føltes som jeg stod på 1000 nåler.

Så i slutten av august ble jeg enig med Radiumen at jeg skulle gå ned på dosen. Til da hadde jeg spist litt over 3000 tabletter med gift! Og det hjalp. Mye av smerten i kroppen ble borte.

Sånn er det å ha kreft Ovidia. Det er ikke lett. Men jeg har ikke så mange valgene. De gode dagene skal vi snakke om i en annen post Ovidia. For dem er det også mange av. :)

Så utrolig glad i deg snuppa!

9 kommentarer

IngunnLyng

28.10.2015 kl.14:10

Så fint innlegg :-)

Oslofru

28.10.2015 kl.14:19

Så söt bild :)

Ove Harlem

28.10.2015 kl.15:05

IngunnLyng: TAkk Takk. :)

Ove Harlem

28.10.2015 kl.15:05

Oslofru: ja hun er et sjarmtroll. :)

thile

28.10.2015 kl.18:08

Åååå...så fint bilde, det er fullt av kjærlighet, mellom pappa/datter ♡♡♡

Ett ærlig, tøft innlegg, Ove.. All min respekt.

Jeg tenker på dere så mye ♡♡♡

thile

28.10.2015 kl.18:17

Å være sterk er ikke

å løpe raskt,

å hoppe lengst eller

å løfte tyngst.

Å være stor er ikke

alltid å vinne,

alltid å ha rett eller

alltid å være best.

Å være sterk er å

se lyset når det er mørkt,

slåss for noe man tror på,

selv om man ikke har flere krefter igjen,

og se sannheten i øynene selv om den er hard....

Trude

28.10.2015 kl.21:02

Faens kreft.

Jeg håper du får gode dager, dager der du kan samle positive minner for lillejenta di.

Ove Harlem

28.10.2015 kl.23:53

Trude: Takk for gode ord Trude. :)

Ove Harlem

28.10.2015 kl.23:54

thile: Tusen takk for oppmuntrende ord! :)

Ove Harlem

28.10.2015 kl.23:54

thile: :)

Skriv en ny kommentar

 • Jeg heter Ove, er gift med Eva og pappa til Ovidia. Jeg har kreft og denne bloggen er dedikert til min datter og det livet vi har sammen, om jeg ikke skulle være her når hun er voksen nok til å forstå og kunne lese.

  Bloggsøk

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Design fra RRH Webdesign
  hits